Windows 11 nieuwe File Explorer

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Table of Contents

De opkomende release van Microsoft’s nieuwe Windows 11 bevat een volledige cosmetische aanpassing van File Explorer met verschillende grote aanpassingen als je deze vergelijkt met de Windows 10 variant. Hier is een korte overzicht van het nieuwe ontwerp en features.

File Explorer blijft functioneel hetzelfde als in Windows 10. Het blijft een manier om interactie te hebben met bestanden die opgeslagen staan op jouw computer. Echter zijn verschillende manieren over hoe je met deze bestanden kunt omgaan aangepast.

De gebruikelijke features, zoals het minimaliseren, maximaliseren en sluiten van het venster, de toolbar, navigatie knoppen, locatie veld, zoekbar en sidebar blijven gewoon bestaan. Hoe kan je anders makkelijk en snel navigeren door al die duizenden mappen van jou?

De File Explorer heeft nu afgeronde hoeken, er is een nieuwe toolbar en vele bestanden en applicaties zullen nieuwe iconen gebruiken. Je merkt ook snel op dat het context menu heel anders eruit ziet. We zullen over elk van deze aspecten even rustig overheen gaan.

Tussen Windows 95 en Windows 10, werden bepaalde acties zoals het knippen, kopieëren, plakken, hernoemen en verwijderen uitgeschreven in het context menu. In Windows 11 zullen deze met icoontjes getoond worden.

De sidebar in Windows 11 is praktisch hetzelfde als deze bij Windows 10. Je kan snel onderdelen vastzetten, veranderen van rang orde en toegang krijgen tot speciale mappen, schijven en netwerk shares.

Vergeleken met Windows 10, zal er een dramatische versimpelde toolbar zijn. De complexe, in compartimenten opgesplitste ribbon interface met tabs is vervangen door een reeks van simpele iconen die je helpen met de meest basic taken.

Een 3-dotted menu voor items die niet meer op het scherm passen, is voorzien zodat er bepaalde acties, zoals het koppelen van een netwerk locatie, toch nog snel uitgevoerd kunnen worden.

Het lijkt erop dat Microsoft de juiste balans tussen het simpele menu en de taken die een gebruiker snel dient te kunnen uitvoeren, gevonden te hebben. Vaak gebeurt het dat het oversimpelen van een interface voor frustraties zorgt, omdat de gebruikers door overgecompliceerde instellingen dienen te klikken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Laat ons een berichtje achter en houd contact.

Ben je nieuwsgierig
naar de mogelijkheden?

Laat ons een berichtje achter en houd contact.

Andere posts