Windows 11 Pro zal verplicht een Microsoft account nodig hebben

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Table of Contents

Een internet verbinding zal ook nog verplicht worden.

Microsoft heeft laten weten in een recente update dat het verplicht zal zijn om tijdens de installatie van Windows 11 pro te beschikken over een actieve internet verbinden en een Microsoft account. Deze aanpassingen zijn het gevolg van dezelfde “kleine” aanpassingen welke Microsoft origineel toegevoegd hadden aan Windows 11 Home vorig jaar

Microsoft is stapsgewijs hun gebruikers aan het dwingen om Microsoft accounts te gebruiken sinds Windows 10, en deze nieuwe aanpassing aan Windows 11 Pro komt niet goed aan bij vele gebruikers, die gehoopt hebben om nog zolang mogelijk te ontsnappen aan Microsoft zijn pogingen om data en telemetry te verzamelen in WIndows.

“Vergelijkbaar bij Windows 11 Home, dient Windows 11 Pro editie een internet verbinding te hebben tijdens de initiele setup van het toestel (OOBE), laat een artikel weten van Windows Insider. “Als je kiest om een toestel in te stellen voor persoonlijke gebruik, zal MSA ook verplicht zijn tijdens deze setup.

Deze nieuwe aanpassingen zouden binnenkort bij Windows 11 Pro aankomen.

Microsoft is momenteel bezig met deze aanpassingen te testen in de laatste Windows 11 builds, en het zal hoogstwaarschijnlijk naar Windows 11 Pro uitgerold worden in de komende maanden. Momenteel hebben Windows 11 Pro gebruikers deze verplichting nog kunnen ontwijken door tijdens de opstelling, de PC geen actieve internet verbinding te geven. Op deze manier kon er nog gekozen worden om een lokale account in te stellen.

De enigste manier, tot nu toe gekend, om bij nieuwe Windows 11 Pro builds te werken met een lokale account, is om een Microsoft burner account te gebruiken. Zo kan je de installatie van de PC afronden en achteraf een lokale account aanmaken. 

Hoe reageert de community op dit nieuws?

Het overgrote deel van IT admins, IT enthousiasten en de alledaagse gebruiker hebben al laten weten dat deze nieuwe ontwikkelingen ongewenst zijn. Deze verplichting zal er voor zorgen dat het opzetten van dummy VM’s moeilijker zal verlopen. Het uitrollen van toestellen in organisaties zal vermoeilijken en er zijn een heel deel mensen die andere diensten dan deze van Microsoft gebruiken.

Hier is het zeer moeilijk om een grens te trekken. Kijk naar Apple. Veel mensen zijn zeer lovend over de producten die zij op de markt brengen. Voor Apple ben je ook verplicht om accounts bij hun diensten aan te maken om goed gebruik te kunnen maken van hun apparaten. Windows heeft de reputatie om minder stabiel te draaien omdat Windows juist de mogelijkheid bied om er mee te doen wat je wilt. 

Microsoft wilt volgens ons dezelfde richting uit gaan als Apple door een product en dienst aan te bieden die geïntegreerd wordt met de noden van de gebruikers anno 2022. Elke wijziging die Microsoft hier in aanbrengt wordt hard ontvangen.

Wat denk jij van deze aanpassingen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Laat ons een berichtje achter en houd contact.

Ben je nieuwsgierig
naar de mogelijkheden?

Laat ons een berichtje achter en houd contact.

Andere posts